Jules Verne - O calatorie spre centrul Pamantului

Jules Valentin Marian

'O calatorie spre centrul Pamantului' descrie o neobisnuita expeditie care este initiata de profesorul Otto Lidenbrock, lector in mineralogie la Johanneum, in Hamburg. Inspirat de descoperirea unui misterios pergament antic, el se hotaraste sa exploreze centrul planetei. Savantul este insotit de nepotul sau Axel si de o calauza, un islandez pe nume Hans. Cei trei patrund in lumea subterana prin craterul unui vulcan stins din vestul Islandei si inainteaza tot mai profund spre centrul Pamantului.

Verne descrie interiorul planetei ca pe o fantastica alternativa a lumii noastre, plina de grote, pasaje de trecere, tuneluri si puturi abisale; in mod ciudat, personajele fac aceasta indrazneata coborare cu destul de multa usurinta. Unealta cea mai importanta a echipei in adancimile intunecate este o lampa mobila ' asa numita 'bobina Ruhmkorff '.

Patrunzand in adancuri printr-un labirint complicat, cei trei se apropie de centrul Pamantului. Pe parcursul calatoriei, ei descopera o imensa mare subterana unde forte magnetice si electrice produc un fel de aurora boreala care ilumineaza interiorul Planetei Albastre. De aici incolo, expeditia devine o excursie fascinanta prin erele preistorice ale Pamantului. De pilda, explorand marea subterana pe o pluta, cei trei calatori intalnesc creaturi care au disparut de pe suprafata planetei cu milioane de ani in urma.

Echipa aproape ajunge la destinatie, cand accesul le este barat de un bloc imens de granit. Cei trei hotarasc sa il dinamiteze, desi stiu ca explozia ar putea avea consecinte ingrozitoare: o fisura a rocii ar elibera o cantitate imensa de lava. in final, profesorul Lidenbrock si insotitorii sai sunt aruncati inapoi la suprafata chiar de o astfel de eruptie vulcanica.

Lectura : Valentin Marian din Bucuresti

Valentin Marian Daca v-a placut aceasta inregistrare si doriti sa il/o sustineti pe acest(a) narator(are), va rugam sa donati o suma, oricat de mica, pentru a ajuta acest narator sa inregistreze alte opere pentru CartiAudio.eu

Asculta : O calatorie spre centrul Pamantului, 45 capitole, durata : 9:4:0

No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.Aceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descara toate capitolele trimiteti un sms in valoare de 1 euro, conform cu instructiunile de mai jos :
Introduceti codul primit pe telefon :

Download : O calatorie spre centrul Pamantului, 45 capitole, durata : 9:4:0

Nr. Crt. Capitol Downloaduri
1 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_01.mp3 6257
2 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_02.mp3 3090
3 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_03.mp3 6854
4 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_04.mp3 1829
5 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_05.mp3 5988
6 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_06.mp3 5663
7 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_07.mp3 5503
8 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_08.mp3 5472
9 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_09.mp3 5474
10 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_10.mp3 1978

Pentru webmasteri. Daca ai site, ne poti ajuta !

Puneti link catre acesta pagina

Aceasta pagina a fost vizitata de 18.271 ori