Howard Phillips Lovecraft - Cazul lui Charles Dexter Ward

Howard Phillips Valentin Marian

Cazul lui Charles Dexter Ward, este structurat pe cinci parti distincte, fiecare corespunzatoare unei anumite directii a evolutiei actiunii, directionand cititorul prin datele prezentate inspre aflarea adevarului, ascuns si putin intrezarit printre indiciile strecurate de scriitor in text. Farmecul i se mai trage si din evenimentele neelucidate in mare parte, pline de suspans si cu care trebuie sa ne confruntam la tot pasul, deseori firul intregii actiuni neputand fi decat banuit. Pe scurt, avem parte de relatarea cazului unui personaj Charles Dexter Ward, caz intregit si de relatarile doctorului de familie ce i-a fost alaturi de-a lungul vietii si mai lumineaza cateva din necunoscutele actiunii. Sunt trecute in revista, cu lux de amanunte, toate etapele de evolutie ale tanarului incercandu-se sa se ofere o explicatie pentru starea de decadere psihica dar si morala a acestuia. Avem parte de personaje excentrice, tanarul este pasionat de arheologie, genealogie dar si alchimie, viziteaza cimitirele, iar stramosul sau Joseph Curwen pare sa fi fost un practicant al stiintelor oculte. Despre legatura ce se dezvolta intre cei doi -desi stramosul si-a ispravit viata cu o suta cincizeci de ani in urma, sau cel putin asa se considera si cursul ulterior al evenimentelor va invit sa aflati direct prin auditia acestei carti audio. Autorul invaluie aceste fapte cu o atmosfera densa, apasatoare si intunecata, dominata de peisajele gotice ale inceputului de secol, de vrajitori si alchimisti potenti, vampiri si spirite reincarnate, druizi sau demoni. Sunt folosite franturi de limbi antice sau demonice si se fac referiri la zei si creaturi supranaturale din alte lumi, magie neagra si fenomene misterioase. Coeli God, Almonsin, Gibor, Jehosua, Evam, Zariathnatmik, Yog-Sothoth, fiind doar cateva dintre aceste divinitati. Cei care se asteapta la povestile moderne cu vampiri care sug singe sau vrajitori care-si desfasoara lucrarea cu cat mai multe scantei si artificii nu vor gasi asa ceva in scrierea lui Lovecraft. Zgomotele suspecte, bufniturile neasteptate, tipetele si urletele in miez de noapte iti dau fiori insa te indeamna sa continui, transmitandu-ti cu succes frenezia evenimentelor inexplicabile.

Lectura : Valentin Marian din Bucuresti

Valentin Marian Daca v-a placut aceasta inregistrare si doriti sa il/o sustineti pe acest(a) narator(are), va rugam sa donati o suma, oricat de mica, pentru a ajuta acest narator sa inregistreze alte opere pentru CartiAudio.eu

Asculta : Cazul lui Charles Dexter Ward, 25 capitole, durata : 4:59:36Aceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descara toate capitolele trimiteti un sms cu textul "CREDIT2" catre numarul 1270, valabil in retelele Orange, Vodafone, Telekom si Digi. Pretul este de 2 euro.


Veti primi un cod, pe care trebuie sa-l introduceti mai jos pentru a descarca toate capitolele cartii :
Introduceti codul primit pe telefon :

Download : Cazul lui Charles Dexter Ward, 25 capitole, durata : 4:59:36

Nr. Crt. Capitol Downloaduri
1 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_01-Capitolul_01.mp3 2455
2 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_01-Capitolul_02.mp3 1930
3 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_02-Capitolul_01.mp3 1697
4 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_02-Capitolul_02.mp3 1742
5 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_02-Capitolul_03.mp3 1681
6 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_02-Capitolul_04.mp3 1665
7 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_02-Capitolul_05.mp3 1620
8 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_02-Capitolul_06.mp3 1716
9 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-Partea_03-Capitolul_01.mp3 1809
10 H.P.Lovecraft-Cazul_lui_Charles-Dexter-Ward-X.mp3 1431

Pentru webmasteri. Daca ai site, ne poti ajuta !

Puneti link catre acesta pagina

Aceasta pagina a fost vizitata de 7.390 ori