Rafael Sabatini - Odiseea capitanului Blood

Rafael Valentin Marian Romanul incepe prin prezentarea eroului principal, Peter Blood, fiul unui mic medic de tara irlandez si al unei doamne din Somersetshire, fost soldat ce a luptat in randurile armatei franceze in campania dusa contra Olandei spaniole, iar actualmente este un reputat medic, ce-si practica meseria in orasul Bridgewater. In acest oras are loc o razmerita condusa de ducele de Monmouth, impotriva armatei regaliste, ce avea in frunte pe lordul Feversham.

In urma acestei ciocniri armata lui Monmouth este infranta iar ranitii se refugiaza care incotro.Unul dintre cei care au luat parte la razmerita, Jeremy Pitt, vecin cu Blood, il solicita pe acesta pentru a-i da ingrijire medicala lordului Gildoy care a luptat de partea ducelui si a fost ranit. In timp ce Peter Blood isi facea meseria, armata regalista navaleste inauntru si fara multe formalitati, cei insarcinati cu prinderea razvratitilor,vor sa-i spanzure pe cei doi. Blood le ia apararea lui Jeremy si lordului ,afirmand ca nu este moral sa ucizi niste oameni fara judecata , amanand astfel sentinta acestora, insa, ca urmare a demersului sau este de asemenea arestat. In urma procesului la care este supus, Blood este gasit vinovat de inalta tradare si este condamnat , alaturi de alti razvratiti, la moarte. Un curier din partea lordului Sunderland, secretarul de stat, aduce insa o scrisoare, prin care Maiestatea Sa ordona ca 1100 de rebeli sa fie pregatiti spre a fi trimisi pe plantatiile sale din Jamaica si Barbados. Printre acestia se numara si Peter Blood, care odata ajuns la destinatie, trece prin nefericita experienta de a fi vandut ca sclav, pe modesta suma de zece lire, colonelului Bishop, un prosper om de afaceri.

Blood are norocul insa, de a-i fi recunoscuta calitatea de medic si astfel isi mai amelioreaza soarta, nefiind nevoit sa lucreze pamantul asemeni celorlalti colegi de suferinta. Face, de asemenea, cunostiinta cu nepoata colonelului, Arabela, care-i mai indulceste detentia prin felul ei deschis de a fi si prin conversatiile pe care cei doi le au. Eroul insa nu se multumeste cu conditia sa actuala si alaturi de Jeremy si alti razvratiti planuiesc sa evadeze. In timp ce aceasta evadare este sarguincios pusa la punct, insula este atacata de spanioli, ce aveau de platit niste polite mai vechi englezilor, pentru infrangerea a doua galioane purtatoare de aur, de catre corabia englezeasca Pride of Devon. Toata suflarea orasului merge sa apere insula , exceptie facand doar sclavii care proveneau din randul razvratitiilor. Obtinand avantajul loviturii date prin surprindere, spaniolii arata in curand englezilor ca sunt stapani pe situatie, astfel ca, dupa cateva ore de lupta, doua sute cincizeci de spanioli sunt stapani pe orasul Bridgetown si dupa obiceiul lor devasteaza, jefuiesc, se-mbata si supun orasul la faradelegi greu de imaginat.

Riscand totul, Blood se aventureaza in oras, incursiune in timpul careia o salveaza pe Arabela, nepoata colonelului, din mainile spaniolilor si totodata observa ca majoritatea acestora se afla in oras. Ca urmare a acestui fapt, impreuna cu douazeci de razvratiti, ataca si cuceresc vasul spaniol, iar cand spaniolii se intorc de pe tarm , cu tunurile de pe vasul cucerit, trag asupra lor si astfel reusesc sa-i ia prizonieri pe comandantul galionului spaniol, pe nepotul acestuia si aproximativ douazeci si cinci de ostasi.

Acum incep adevaratele aventuri ale lui Peter Blood ,care numit capitan, porneste la bordul navei sale, Arabela, spre insula Tortuga cu scopul de a-si mari echipajul si de a-si consolida o flota, care sa-l ajute in actiunile intreprinse. Daca doriti sa aflati prin ce peripetii trece capitanul Blood, sau daca o va mai intalni pe Arabela, va invit sa cititi romanul si va asigur, ca acesta constituie o lectura cat se poate de potrivita pentru aceasta perioada, a vacantei de vara.

Lectura : Valentin Marian din Bucuresti

Valentin Marian Daca doriti sa ma sustineti si sa ma incurajati sa inregistrez mai multe opere, va rog sa deveniti Patreon : click aici

Asculta : Odiseea capitanului Blood, 31 capitole, durata : 12:17:46

/
volume_up


Aceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descarca aceasta carte dati click pe linkul de plata de mai jos . Daca nu va descurcati cu plata, aveti aici detaliat un exemplu cum se desfasoara procesul de plata : exemplu de plataAici vi se va afisa un cod, pe care trebuie sa-l introduceti mai jos pentru a descarca toate capitolele cartii (notati-va acest cod pentru a-l putea folosi si ulterior, dupa ce inchideti pagina noastra):
Introduceti codul:

Aceasta carte este disponibila si in aplicatia noastra mobila, daca va abonati la nivelul 3. Pentru mai multe detalii da click aiciDownload : Odiseea capitanului Blood, 31 capitole, durata : 12:17:46

Nr. Crt. Capitol Downloaduri
1 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_01.mp3 2234
2 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_02.mp3 1835
3 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_03.mp3 1672
4 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_04.mp3 1754
5 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_05.mp3 1619
6 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_06.mp3 1530
7 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_07.mp3 1570
8 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_08.mp3 1679
9 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_09.mp3 1136
10 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_10.mp3 1128
11 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_11.mp3 1112
12 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_12.mp3 1170
13 Rafael_Sabatini-Odiseea_capitanului_Blood-Capitolul_13.mp3 1310
Descarca toate cele 31 capitole ale acestei carti


Carti recomandate
Camera 11 de Guy de Maupassant
Omul devine ceea ce gandeste de James Allen
Nasul de Nikolai Vasilievici Gogol
Don Juan de Benito Perez Galdos
Intelepciune de Guy de Maupassant
Aventurile lui Sherlock Holmes - 05. Memoriile lui Sherlock Holmes - 06. Enigma din Reigate de Sir Arthur Conan Doyle
Doctor Ox de Jules Verne
Ocolul Pamantului in 80 de zile de Jules Verne
Cinci saptamani in balon de Jules Verne
O calatorie spre centrul Pamantului de Jules Verne

Carti recomandate - autori romani
Ion Roata si Voda Cuza - Ion Creanga
Insira-te margaritare - Petre Ispirescu
Numai cu vitele se scoate saracia din casa - Petre Ispirescu
Poezii - Mihai Eminescu
Alexandru Lapusneanul - Costache Negruzzi
Pasteluri - Vasile Alecsandri
Hotul imparat - Petre Ispirescu
Castelul din Carpati - Jules Verne
Poveste - prostia omeneasca - Ion Creanga
Tinerete fara batranete si viata fara de moarte - Petre Ispirescu

Pentru webmasteri. Daca ai site, ne poti ajuta !

Puneti link catre acesta pagina

Aceasta pagina a fost vizitata de 22.176 ori