Jules Verne - O calatorie spre centrul Pamantului

Jules Valentin Marian

'O calatorie spre centrul Pamantului' descrie o neobisnuita expeditie care este initiata de profesorul Otto Lidenbrock, lector in mineralogie la Johanneum, in Hamburg. Inspirat de descoperirea unui misterios pergament antic, el se hotaraste sa exploreze centrul planetei. Savantul este insotit de nepotul sau Axel si de o calauza, un islandez pe nume Hans. Cei trei patrund in lumea subterana prin craterul unui vulcan stins din vestul Islandei si inainteaza tot mai profund spre centrul Pamantului.

Verne descrie interiorul planetei ca pe o fantastica alternativa a lumii noastre, plina de grote, pasaje de trecere, tuneluri si puturi abisale; in mod ciudat, personajele fac aceasta indrazneata coborare cu destul de multa usurinta. Unealta cea mai importanta a echipei in adancimile intunecate este o lampa mobila ' asa numita 'bobina Ruhmkorff '.

Patrunzand in adancuri printr-un labirint complicat, cei trei se apropie de centrul Pamantului. Pe parcursul calatoriei, ei descopera o imensa mare subterana unde forte magnetice si electrice produc un fel de aurora boreala care ilumineaza interiorul Planetei Albastre. De aici incolo, expeditia devine o excursie fascinanta prin erele preistorice ale Pamantului. De pilda, explorand marea subterana pe o pluta, cei trei calatori intalnesc creaturi care au disparut de pe suprafata planetei cu milioane de ani in urma.

Echipa aproape ajunge la destinatie, cand accesul le este barat de un bloc imens de granit. Cei trei hotarasc sa il dinamiteze, desi stiu ca explozia ar putea avea consecinte ingrozitoare: o fisura a rocii ar elibera o cantitate imensa de lava. in final, profesorul Lidenbrock si insotitorii sai sunt aruncati inapoi la suprafata chiar de o astfel de eruptie vulcanica.

Lectura : Valentin Marian din Bucuresti

Valentin Marian Daca v-a placut aceasta inregistrare si doriti sa il/o sustineti pe acest(a) narator(are), va rugam sa donati o suma, oricat de mica, pentru a ajuta acest narator sa inregistreze alte opere pentru CartiAudio.eu

Asculta : O calatorie spre centrul Pamantului, 45 capitole, durata : 9:4:0Aceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descara toate capitolele trimiteti un sms cu textul "CREDIT2" catre numarul 1270, valabil in retelele Orange, Vodafone, Telekom si Digi. Pretul este de 2 euro.


Veti primi un cod, pe care trebuie sa-l introduceti mai jos pentru a descarca toate capitolele cartii :
Introduceti codul primit pe telefon :

Download : O calatorie spre centrul Pamantului, 45 capitole, durata : 9:4:0

Nr. Crt. Capitol Downloaduri
1 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_01.mp3 7199
2 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_02.mp3 3565
3 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_03.mp3 7256
4 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_04.mp3 2239
5 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_05.mp3 6401
6 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_06.mp3 6069
7 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_07.mp3 5921
8 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_08.mp3 5860
9 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_09.mp3 5899
10 Jules_Verne-O_calatorie_spre_centrul_Pamantului-Capitolul_10.mp3 2546

Pentru webmasteri. Daca ai site, ne poti ajuta !

Puneti link catre acesta pagina

Aceasta pagina a fost vizitata de 22.026 ori